Startlaphoz Csatlakozz!

Tárgyalásokat kezdeményez a nyugdíjrendszerről az MSZSZ

Tárgyalásokat kezdeményez szeptember elejére a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjjal kapcsolatban a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) az érdekképviseletekkel, a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának tagjaival és a kormányzat illetékeseivel - közölte a MSZSZ csütörtökön.

Bővebben
A Ptk. elemei a munkajogi kárfelelősségben

  A Munka Törvénykönyve számos polgári jogi szabályt a munkaviszonyban is alkalmazni rendel. Első ránézésre egyértelműnek tűnik, hogy a Ptk. mely szakaszai irányadóak a munkajogban is, ám a két törvény egybeolvasásával számos zavaró kérdés merülhet fel. Lássuk ennek példáit a munkajogi kárfelelősség kapcsán! - írja az ado.hu.

Bővebben
Minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten átadta az egymilliomodik SZÉP-kártyát András Klára, az Egis Gyógyszergyár osztályvezetőjének.

Bővebben
Hátrányos helyzetű nőket képeztek Salgótarjánban

A munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő nők vállalkozóvá válását segíti a Szív aSzívért Alapítvány augusztus végén befejeződött programja; a képzésben a salgótarjáni kistérségben élő nők vettek részt - tájékoztatta az MTI-t az alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn.

Bővebben
Milyen a munkahelyi rasszizmus?

A munkahelyi rasszizmusról elemzést készíteni komoly feladvány. A jelzős szerkezet definíciója világos: faji előítélet és diszkrimináció a foglalkoztatás világában. De a lényege, a tetten érése hihetetlenül nehéz. Egyébként pedig azt gondolnánk: a rasszizmus leginkább a frusztrált vesztesek (például a vidéki munkanélküliek) ópiuma. Ám a kutatások a cigánygyűlölet kapcsán azt bizonyítják, hogy épp jómódú, városias (tehát munkahellyel, remek, de legalábbis tűrhető anyagi kondíciókkal rendelkező) polgárok a legelőítéletesebbek. Holott elitebb, komfortosabb lakókörnyezetük miatt ők jóval kevesebbszer találkoznak nyomorgó, szociokulturális helyzetük okán esetleg a bűn útjára lépő, gettósodott telepeken élő romákkal. De mi is pontosan az a rasszizmus és hogyan jelentkezik HR-relevanciájú dimenzióban?

Bővebben
Cafeteria 2015: mit kíván a magyar nemzet?

Egyre inkább az egészségmegőrzésre és a gyógyulásra fordítanák a cafeteriát a magyar munkaadók és munkavállalók. Toplistás az iskolakezdési támogatás és az étkezési hozzájárulás is – derül ki egy friss felmérésből – írja a Piac&Profit.

Bővebben
Közmunkával faragják a statisztikákat

Hat éve nem látott, akár bámula­tosnak mondható munkanélküli­ségi adatot ismertetett a KSH. A kép azonban nem tiszta: a mutatón sokat szépít a köz­munkaprogram és a statisztikai módszertan – írja a Népszabadság.

Bővebben
Czomba: odavinni a munkahelyeket, ahol a munkáskéz van

 A kormány örül ugyan a legfrissebb foglalkoztatási adatoknak, de akad még munka - hangsúlyozta a munkaerő-piaci és képzési államtitkár. Magyarországon gyenge a munkaerő mobilitása, ezért fontos cél, hogy odavigyük a munkahelyeket, ahol van munkáskéz - mondta.

Bővebben
Nem akar csökkenni a magyar feketemunka

A feketegazdaság a magyar GDP 22 százalékára rúgott 2013-ban, míg Szlovákiában 15, Ausztriában 7,5 százalék volt ugyanez az arány. Az elmúlt években a feketemunka mértéke hazánkban csak 1 százalékkal csökkent.

Bővebben
A munkaszerződés módosítása várandósság idején

 A munkavállaló számára egészségi állapotának megfelelő munkakört kell felajánlani, ha várandóssága megállapításától gyermeke egyéves koráig a munkakörében nem foglalkoztatható. Járjuk körül, mivel is jár ilyenkor a munkakör módosítása! – írja a munkajog.hu oldalán dr. Kártyás Gábor munkajogász.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector