Startlaphoz Csatlakozz!

BKV: megszületett a bérmegállapodás, nem lesz sztrájk

Megszületett a bérmegállapodás pénteken a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között, így nem lesz sztrájk a közlekedési társaságnál.

Bővebben




Öt ok, ami miatt már sosem fogunk jobban élni

A munkaképes korú népesség előrelátható csökkenése mellett a termelékenység bővülése lehetne a jólét növekedésének a záloga a következő évtizedekben. A közgazdászok azonban aggódnak: az utóbbi időben egyre több jel utal arra, hogy a munka hatékonysága már nem tud olyan gyorsan növekedni, mint a válság előtt. Ez azt jelentheti, hogy az életszínvonal stagnálni vagy egyenesen csökkenni fog a világban. Mások szerint viszont a modern gazdaságok annyira máshogy működnek, mint régebben, hogy egyszerűen már rosszul mérjük a jólétet – írja a Portfolio.

Bővebben




Esélyegyenlőségi egyezményt írt alá a Henkel

A munkahelyi diszkriminációellenes, és esélyegyenlőséget támogató irányelveket rögzítő Sokszínűségi Egyezmény első magyarországi aláírói között van a Henkel Magyarország Kft. is – írja a marketininfo.hu.

Bővebben




Kockázatok a nyugdíjkasszáknál

Megszűnhetnek magánnyugdíjpénztárak a jegybank szerint, hosszú távon ugyanis nem biztos, hogy a tagság 70 százaléka hajlandó tagdíjat fizetni. Az önkéntesekbe is egyre kevesebben fizetnek, a munkáltatói hozzájárulások mértéke egyre alacsonyabb – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A nagyok saját, erős uniót akarnak

A francia és a német gazdasági miniszter egy közös cikkben felvázolta egy új EU tervét. Ebben csak az eurót használó országok lennének benne. Ezeknek saját parlamentje és közös költségvetése lenne, és közösen szednének adót is. A minimálbért és a segélyeket is összehangolnák. A terv alapján a kimaradó országok – így például Magyarország – lényegében egy másik, jóval gyengébb EU-ban maradnának, viszont sokkal szuverénebbek lehetnének. Ha a tervet komolyan veszik, akkor vége annak, amit eddig az EU jelentett – írja a 444.hu.
 

Bővebben




A bevándorlók nem elveszik, hanem hozzák a munkahelyeket

A magyar politikai vezetés számára rendkívül tanulságos tanulmány jelent meg a bevándorlásról, ami egészen konkrétan arra a következtetésre jut, hogy a bevándorlók munkahelyeket teremtenek. Méghozzá többet, mint ahányan jönnek! Sőt, emellett emelik a helyi bérszínvonalat is, vagyis a helyi munkavállalók is jól járnak a bevándorlással – írja a Portfolio.hu.

Bővebben




Nem ijednek meg Tarlóstól a BKV-sok

Továbbra sem tántorítják el a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetséget a sztrájktól a főpolgármester szavai. Ezt az elnök, Gulyás Attila mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Hozzátette: nincsenek kőbe vésve a követeléseik, de nem ijedtek meg.

Bővebben




Pogátsa: nem populizmus a béremelés

Miközben negyed század a világ más tájain – Japánban, Dél-Koreában vagy Szingapúrban – elegendő volt ahhoz, hogy a kormányok az emberek életszínvonalát sikerrel zárkóztassák fel a legfejlettebb régiókhoz, sőt, a második világháború után Németország is megvalósította a gazdasági csodát a hatvanas évekre, addig a rendszert váltó Kelet-Európában mostanra gyakorlatilag elfogyott a remény a bérfelzárkózásra – állapítja meg a Pogátsa Zoltán a Friedrich Ebert Alapítvány számára készített tanulmányában.

Bővebben




Ennyi a minimálbér az EU országaiban

Az MTI grafikonja jól mutatja, hogy mekkora a különbség jelenleg a nyugati és a magyar minimálbér között.

Bővebben




Csoportos létszámleépítés a Surjány-Hús Kft.-nél

Csoportos létszámleépítést jelentettek be a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft-nél, a döntés több mint 200 dolgozót érint - közölte a cég korábbi ügyvezetője, jelenlegi tanácsadója.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector