Startlaphoz Csatlakozz!

Vállalkozásbarát önkormányzatokban bíznak

Munkaadói szervezetek: a helyi gazdaságnak fontos szerepe van a munkahelyteremtésben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 13. hétfő, 09:22

Az MTI által megkérdezett munkaadói szervezetek vezetői bíznak abban, hogy vállalkozásbarát önkormányzatok állnak fel a vasárnapi választások után, és hangsúlyozták, hogy a helyi gazdaságnak fontos szerepe van a munkahelyteremtésben.

    Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke úgy látja, hogy adott a lehetőség a tudatos, tervszerű, hatékony munka végzésére. Hangsúlyozta, hogy mindenkinek,  a kormánynak, az önkormányzatnak és a vállalkozásoknak is az az érdeke, hogy a gazdaság fejlődjön, növekedjen a hazai kis- és középvállalkozások foglalkoztatási lehetősége helyi szinten is. A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke abban bízik, hogy a helyi gazdaságpolitikában is előtérbe kerül a kkv-szektor erősítése, a foglalkoztatás növelése, ami jelentkezik majd a tagszervezeteiknél, a hazai kis- és középvállalkozásoknál.

    Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára úgy vélte, jót tesz az országnak, hogy már túlvan az idei három választáson, és  megindulhat az érdemi gazdasági munka, az uniós források felhasználása. Véleménye szerint az önkormányzati erőviszonyok kialakulásával megszűnik a helyzetre eddig jellemző bizonytalanság, az önkormányzatok a vállalkozások felé is fordulnak.
A főtitkár egyben azt is várja, hogy a közbeszéd hangneme megnyugodjon. Együtt kell ugyanis működniük a helyi kormányzati, önkormányzati és gazdasági szereplőknek éveken keresztül - hangsúlyozta.

    Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke is arra számít, hogy vállalkozásbarát önkormányzatok alakulnak, a kormány eddigi gazdaságélénkítő programja helyi szinten is megjelenik. 

    A helyi gazdaság működése fontos a települések munkahelyteremtésében, az uniós programok jó része pedig az önkormányzatokon keresztül valósul meg - mondta, és hozzátette, hogy ebben a helyi vállalkozások, az ipartestületek is lehetőséget kapnak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkaadói szervezetek: a helyi gazdaságnak fontos szerepe van a munkahelyteremtésben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector