Startlaphoz Csatlakozz!

Kinek kell munkavédelmi szakembert alkalmaznia?

A jelenleg hatályos Munkavédelmi Törvény minden munkáltató részére előírja munkavédelmi szakember foglalkoztatását, kivételek a legkisebb cégek. Ám a törvényben ez a rész nem könnyen értelmezhető, ezért a munkáltatók számára nem biztos, hogy egyértelmű, mikor kell ez és mikor nem, hívja fel a figyelmet Kling Péter munkavédelmi szakmérnök. A Piac@Profit összefoglalta, kinek, mikor és mennyi időben kell munkavédelmi szakembert foglalkoztatnia.

Bővebben
Nyugdíj: szakmai, nem politikai megoldás kell

A nyugdíjrendszer körüli vitákat egyértelműen a politika gerjeszti - mondja az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság volt főigazgatója a Népszavában. Barát Gábor szerint azzal az ötlettel, hogy a gyermekek számához kellene kötni a nyugdíj összegét, tesztelték a társadalmat. Helytelen azonban a reprodukciós mechanizmus kérdéseit összekeverni az egyéni nyugdíjjoggal. A szakember úgy látja, az ötlet arra alkalmas, hogy érdemben kezdjenek beszélni a nyugdíjrendszer valós problémáiról és átalakításáról. A cél az lehet, hogy az új rendszer öt-hat éven belül hatályba léphessen. Ehhez félre kellene tenni az ideológiai tényezőket, de az idejétmúlt társadalompolitikai felfogásokat is. 

Bővebben
Közfoglalkoztatás: valamivel több mint 10 százalék tudott elhelyezkedni

  Tavaly a közfoglalkoztatásból kilépők 11,54 százaléka helyezkedett el az elsődleges munkaerőpiacon. Idén a közfoglalkoztatásra 231 milliárd forintot fordít az állam – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Mezei Dávid: fontos feladat a vidéki munkahelyek megőrzése és újak teremtése

A vidék munkahelymegtartó képességének az erősítése, a kis- és közepes gazdaságok, a fiatal gazdálkodók támogatása szerepel a kiemelt célok között a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban - mondta Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár- vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Somogy megyei Zselickislakon pénteken tartott szakmai fórumon.

Bővebben
A fiatalok fizetése nagyot esett Európában

A dél-európai államokban akár 25 százalékot is csökkenhetett a 18-24 év közötti munkavállalók fizetése. Azokban az EU-tagállamokban sem jobb a helyzet, ahol nincsenek ilyen statisztikák – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector