Startlaphoz Csatlakozz!

Adótörvények, korrupció, korkedvezményes nyugdíj, oktatás

Jön a tüntetések hete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 17. hétfő, 08:14

Hétfőn délután négykor a vasasok az adótörvények, két órával később a Nem némulunk el Facebook-csoport az állami korrupció ellen tüntet a Kossuth téren. Pénteken a Liga az Országházhoz, szombaton pedig a pedagógusuk a Nemzeti Erőforrások Minisztériumához vonulnak - írja a Népszabadság.

   A Közfelháborodás Napja címen hirdette meg demonstrációját a Nem némulunk el! Facebook-csoport hétfőre. A tüntetés este hatkor kezdődik a Parlament előtt, és a résztvevők egyebek mellett az információszabadság korlátozása, az állami korrupció, a túladóztatás, valamint a magyar kormány külpolitikája ellen tiltakoznak. A szervezők ugyanerre az időpontja az ország több más településén és néhány európai nagyvárosban is demonstrációkat hirdettek meg. A csoport Facebook-oldalán mintegy 18 ezren jelezték már részvételi szándékukat.
 
  Szintén hétfőn délután négyre várja tagjai és szimpatizánsait a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Az érdekképviselet a dolgozókat terhelő adók miatt tiltakozik.. Mint közölték: azokat várják a tüntetésre, akik „nem értenek egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg. A „béren kívüli juttatások – cafeteria – kormány által tervezett jelentős mértékű adózása ellen nemcsak írásos formában, hanem személyes megjelenésünkkel, demonstrációval is tiltakozunk” - olvasható a felhívásukban.
 
  A közteherváltozások, a kafetéria adójának emelése ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak november 21-én délután háromtól ugyancsak a Kossuth Téren a Liga Szakszervezetek. Gaskó István elnök szerint azért vonulnak az utcára, mert a kormány az őket érintő ügyekben egyeztetés nélkül hozott a munkavállalókat sújtó döntéseket. Hangsúlyozta, hogy szakszervezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden munkahelyi és ágazati érdekképviseletet, hogy vegyenek részt a tüntetésen.
 
   A közoktatás napján sem pihennek a tanárok és tanítók – legalábbis azok, akik a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására november 22-én, szombaton a budapesti Széchenyi térre mennek, majd onnan az Emberi Érőforrások Minisztériuma elé vonulnak. A demonstrációt „Mentsük meg az oktatást, mentsük meg a jövőnket!” szlogennel szervezik „Ha a Parlament jelenlegi formájában fogadja el a kormány által beterjesztett jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokat, visszafordíthatatlanul tönkreteszi gyermekeink és az ország jövőjét!” – olvasható a demonstrációról szóló felhívásban.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jön a tüntetések hete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector