Startlaphoz Csatlakozz!

Az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége szolidáris a tiltakozó diákokkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 19. szerda, 15:44
Az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége szolidáris a felsőoktatás megalapozatlan, drasztikus átalakítása ellen tiltakozó diákokkal. Jogosnak tartjuk a kormányzat oktatás politikájával szembeni elégedetlenséget mivel az nem csak a diákok, hanem szüleik, nagyszüleik és oktatóik jövőjét is kiszámíthatatlanná, bizonytalanná teszi.

    Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a kormányzat drasztikus módon csökkenteni kívánja az államilag támogatott felsőoktatási keretszámokat, amely jelentős forráskivonást is jelent a felsőoktatásból, nem törődve azzal, hogy ez sokak jövőjét kockáztatja, ellehetetleníti.

    Támogatjuk azon követeléseiket is, melyeket a tandíj és a „röghözkötéssel” kapcsolatban megfogalmaztak. Nem fogadható el, hogy tíz évre eladósodjanak, pályájukat ezzel a teherrel kezdjék, miközben az elhelyezkedésük is gondot jelenthet és egzisztenciájuk megteremtése, családalapításuk is ezekre az évekre esnek.

    A Kormány alapvetően azokat a fiatalokat zárja ki a továbbtanulás lehetőségéből, akik a költségtérítés melletti képzést nem tudják vállalni

    Támogatjuk a fiataloknak azt a követelését, hogy a kormányzat ne csak a döntéséből adódó áldozatvállalásúkat várja el, hanem kezeljék őket tárgyaló partnerként és az őket érintő döntéseket megelőzően folytassanak velük érdemi párbeszédet.

    Most ez nem így történt. Most sem így történt, a Kormány kapkod, rögtönöz és ködösít.

    Elvárjuk, hogy induljon érdemi szakmai vita arról, milyen oktatáspolitika legyen Magyarországon. Elvárjuk, hogy ebbe vonják be a szakértők mellett a diák szervezetek képviselőit, a civil szervezeteket, a munkavállalókat képviselő szervezeteket. Jogunk van tudni, hogy mi vár ránk.

    Ha ezt nem teszi a kormány, akkor éppen azzal a korosztállyal fordul szembe, akié a jövő, s aki hazánk fejlődésének a letéteményese.

    Jó azt tapasztalni, hogy felnőtt egy öntudatos, új generáció, aki él jogaival, és nem engedi, hogy róluk, nélkülük, bárki is döntsön!

    Szolidárisak vagyunk a jogaikért kiálló fiatalokkal.

    Legyen mindenki számára hozzáférhető oktatási rendszer!

    Kiszámíthatóságot, biztonságot, élhető Magyarországot a fiataloknak!

MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége

Budapest, 2012. december 19.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége szolidáris a tiltakozó diákokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector