Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Szolidaritás Mozgalom tiltakozik a Mozgásjavító szakközépiskola megszüntetése ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 09. szerda, 17:33
A Magyar Szolidaritás Mozgalom mélységes felháborodással olvasta a hírt, hogy Budapest Főváros Önkormányzata meg akarja szüntetni a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézet és Diákotthon (Mozgásjavító) szakközépiskolai részét.

    Ez az intézmény olyan súlyosan mozgáskorlátozott gyermekeknek (és családjuknak) segít kihasználni a meglévő lehetőségeket, fejleszteni kompetenciáikat, és akik állapotuk miatt nem tudnak részt venni az integrált oktatásban.

    A Fővárosi Önkormányzat ezzel olyan állampolgárokat foszt meg  tudástól, szakmától, sportolási lehetőségtől, önbizalomtól, kapcsolatoktól, közösségtől, akik amúgy is az átlagnál sokkal komolyabb nehézségekkel kell hogy megküzdjenek. Olyan gyermekeket, akiknek társadalmi integrációja, a munka világába történő bevezetése a jelenlegi kormányzat szerint kiemelt fontosságú, ahogy ezt a rokkantak és mozgáskorlátozottak felülvizsgálata kapcsán hangsúlyozza.

    Az intézmény országosan és nemzetközi szinten is elismert szakmai munkát folytat. Ahogy neve is mutatja, nem csupán egy iskola, hanem komoly szakmai közösség is. Egy rész megszüntetése az egész munkáját befolyásolja. A megszüntetni szánt középfokú oktatási intézményben a fiatalok még a munkaképes életkor elérése előtt el tudják sajátítani azokat a kompetenciákat, melyek segítik őket abban, hogy később a társadalom hasznos tagjaivá válhassanak. Az intézmény bezárásával épp a tanulás és a későbbi munkába állás lehetőségét veszik el tőlük.

    A Fővárosi Önkormányzat döntése amiatt is elgondolkoztató, mert az iskolák államosításával az önkormányzatnak csak az épület fenntartásának költségeit kell viselnie, míg az oktató-nevelő munka költsége a központi költségvetést, így a Fidesz kormányzatot terheli. Így joggal feltételezhetjük, hogy a döntés hátterében olyan kormányzati szándék áll, mely kommunikációjukkal ellentétes.

    A Szolidaritás attól is tart, hogy a szakközépiskolai tagozat megszüntetése csupán az első lépés.
Reméljük, hogy az érintett döntéshozók a lehető legrövidebb időn belül megváltoztatják döntésüket.
Az érintetteknek, tanulóknak, családjuknak, az intézmény dolgozóinak, őszinte szolidaritásunkat fejezzük ki.
 
Budapest, 2013. január 9.
 
Magyar Szolidaritás Mozgalom

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Szolidaritás Mozgalom tiltakozik a Mozgásjavító szakközépiskola megszüntetése ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector