Startlaphoz Csatlakozz!

MKKSZ: azonos munkát végző kormánytisztviselők között jelentős bérkülönbség alakult ki

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) üdvözli, hogy Áder János köztársasági elnök kedden megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az egyes jogállási tárgyú törvények módosítását.

Bővebben




A nők még 70 évig kevesebbet fognak keresni, mint a férfiak

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legutóbbi jelenése szerint alig csökkent a férfiak és a nők fizetése közötti különbség az elmúlt 20 évben - írja a The Guardian.

Bővebben




Jönnek a robotok és elveszik a munkánkat?

 Világszerte egyre többen tartanak attól, hogy a fejlett, egyre bonyolultabb feladatok elvégzésére képes robotok megjelenése globális munkanélküliséghez vezethet. Szerencsére, nem ez az egyetlen lehetséges forgatókönyv – olvasható a hir24.hu-n.

Bővebben




Jogosan kirúghatják, ha péntek este bulifotót posztol a Facebookon?

  A közösségi média terjedésével egyre több olyan tartalom válik nyilvánossá a munkahelyeken, melyek régebben csak a céges folyosókon vagy a liftben elejtett pletykák szintjén léteztek. A munkavállaló egy-egy meggondolatlan posztja vagy a felettesén élcelődő kommentje miatt adott esetben akár felmondásra is számíthat, de sok függ attól is, hogy az adott cég rendelkezik-e erre vonatkozó munkahelyi belső szabályzattal – vélik a a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda jogászai.

Bővebben




Érdemes korán bejelenteni a terhességet a munkáltatónak

Jogi értelemben sokáig nem kell beszélnünk a terhességről a munkaadónknak, a szakértők szerint azonban érdemes már korán bejelentenünk, ezzel is jelezve az együttműködési szándékunkat – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Giró-Szász: tovább szűkül a vasárnapi munkavégzés tilalmához fűződő kivételek köre

A kormány szerdán megtárgyalta a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmával összefüggésben benyújtott módosító javaslatokat - közölte Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányülés döntéseiről csütörtökön tájékozatva az MTI-t.

Bővebben




60-70 dolgozójától válik meg a Sziget-Hús Kft.

Szinte biztos, hogy a 147 embernek munkát adó Sziget-Hús Kft. a nyár végén megválik 60-70 dolgozójától. Ez a cég a járás második legnagyobb foglalkoztatója. A történet pikantériája, hogy a vállalkozás egyik tulajdonosa Vass Péter polgármester – írja a Népszabadság.

Bővebben




Fiókbezárás, létszámleépítés: drasztikus lépések a magyar bankoktól

Fiókjaik 17 százalékát zárták be a magyar nagybankok a válság kezdete óta, dolgozóik létszáma pedig 13 százalékkal csökkent - mutatja a Portfolio friss összesítése. A teljes hitelintézeti szektor létszáma több mint 6000 fővel csökkent hat év alatt. Mindez persze csak a jéghegy csúcsa: a szabályozói terhek ellenére reálértéken csaknem negyedével kisebb költségszinttel gazdálkodnak a magyar hitelintézetek, mint 2008-ban. Tavaly a nagybankok 44 fiókot zártak be, az UniCredit és a K&H szüntette meg a legtöbb egységét. A Portfolio elemezte az érdekesebb számokat.

Bővebben




A börtön bélyege még tíz évig kísért

A börtönből szabadult emberek gyakran azért kerülnek vissza a börtönbe, mert tiszta erkölcsi bizonyítvány és bejelentett lakhely nélkül nincs esélyük munkát kapni – olvasható a Tudta-e blog oldalán.

Bővebben




Munkanélküliség: ötszörös különbség

Győr-Moson-Sopron megyében 2, Szabolcsban 11 százalék az álláskeresők aránya. Csaknem kilencszázalékos a különbség az álláskeresők arányát nézve a legjobb és a legrosszabb mutatóval rendelkező két megye között. Győr-Moson-Sopron megyében kevesebb mint 2,1%-os az álláskeresők aránya a munkavállalási korú, azaz a 15–64 éves lakosokhoz képest. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez a szám meghaladja a 11 százalékot – derül ki az azóta megszűnt Nemzeti Foglakoztatási Szolgálat januári adataiból (a hivatal feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium vette át) – írja a Metropol.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector