Startlaphoz Csatlakozz!

Sztrájkbizottságot alakítottak gépkocsivezetők a Tescónál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 04. szerda, 18:32
 Sztrájkbizottságot alakítottak a Tescónál foglalkoztatott, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) által képviselt gépkocsivezetők - tájékoztatta az érdekképviselet szerdán a Szakszervezetek.hu-t.

    Az KDFSZ közleménye szerint a dolgozók nyolc pontban foglalták össze követelésüket, és felkérték a szakszervezet vezetőit, hogy sztrájkbizottság nevében kezdjék meg a tárgyalásokat.

    A probléma nem új, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) is megállapította a gépkocsivezetői munkakörben foglalkoztatott munkavállalókkal szemben tanúsított jogellenes magatartást és több millió forintra büntette a vállalatot a jogsértések miatt - fogalmazott közleményében az érdekképviselet.

    A KDFSZ szerint a munkáltató mostanáig nem tudta, vagy nem akarta a jogsértéseket felszámolni, az egyeztető tárgyalások az időhúzásról szóltak, illetve a konkrét, összegszerű egyezségi ajánlatokra érdemi válasz nem érkezett. A tárgyalások ezért megrekedtek.

    A sztrájkbizottság a nyolc pontban egyebek mellett azt kéri, hogy valamennyi alkalmazásban álló gépkocsivezető alapbérét egységesen emeljék, és a sofőröket rotációs rendszerben, több műszakos munkarendben foglalkoztassák.

    Kérik a munkába járás költségtérítését a vonatkozó kormányrendelet előírásainak megfelelően, havi 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt, az iskolaköteles gyermekek után 30 ezer forint iskolakezdési támogatást, illetve azt, hogy a munkáltató haladéktalanul fizesse meg az utasításai betartásából eredő, a gépkocsivezetőket ért vagyoni és nem vagyoni károk összegét, például a helyszíni bírságokat.

    Szeretnék elérni, hogy a gépkocsivezetők készpénzben is megkaphassák a fizetésüket, átutalás esetén a bankszámla fenntartásával és a fizetés készpénzben történő felvételével kapcsolatos költségeket a munkáltató térítse meg.

    A közlemény szerint a követelések között az is szerepel, hogy a Tesco biztosítsa gépkocsivezetőknek az egyes telephelyek mosdó- és illemhelyiségeinek használatát, továbbá szüntesse meg az egyik áruházában bevezetett testi motozást.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkbizottságot alakítottak gépkocsivezetők a Tescónál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector