Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Szakszervezeti Szövetség: Mindenkihez! Azonos érdek - közös cselekvés!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 21. péntek, 19:09

 A Magyar Szakszervezeti Szövetség 2014. november 21-én megtartotta első kongresszusát, döntött az integráció megvalósításához szükséges lépésekről.


   A kongresszus úgy ítéli meg, azonnali változtatásokra van szükség az ország, a munkahelyek, az emberek helyzetében. Az elfogadott adótörvények, a beterjesztett költségvetési javaslat bizonytalan helyzetbe hozza a közszféra és a gazdaság legtöbb ágazatát mely, ha változatlan marad működési zavarokat okoz. A jövedelmek további átcsoportosítása tovább növeli a különbséget a gazdagok és a megélhetésükért küzdők között. A szociális támogatásoktól elvont összegből újabb közfoglalkoztatási programot kíván bevezetni a kormány, amely további bajokat okoz.

 

   Amennyiben a Parlament változatlan formában fogadja el a költségvetést, végzetesen ellehetetlenülnek munkahelyek, mélyszegénységbe zuhannak társadalmi rétegek, veszítik el jövőképüket fiatalok, középkorúak és idősek tömegei. 

 

   Valódi munkahelyekre, tisztes jövedelmekre, kiszámítható, tervezhető jövőre, tripartit érdekegyeztetésre van szükség! Elfogadhatatlan az eddigi gyakorlat. A problémák súlya és halmaza olyan társadalmi feszültségeket okoz, amelyet csak közösen tudunk megoldani.  

 

   A mai napig nem kezdődtek meg a bértárgyalások, holott ilyenkor már általában a záró tárgyalások zajlanak. Követeljük a bértárgyalások azonnali megkezdését, tarthatatlan az az állapot, hogy dolgozók és családjaik a létminimumot el nem érő keresetből éljenek!

 

   A korengedményes, korkedvezményes nyugdíjak ügyével továbbra sem foglalkoznak, amelyek megoldása nem várathat tovább!

 

   Nincs tovább hová hátrálnunk!

Elég volt az egyoldalú víziókból!

Elég volt a szűk csoportérdekeket szolgáló intézkedésekből, rendeletekből, törvényekből!

 

   Ma Magyarországon naponta tízezrek mennek az utcára jogos követeléseiknek hangot adva.

 

   Támogatjuk mindazokat, akik a demokrácia alapértékeiért, az érdemi párbeszédért, a tisztes megélhetésért, a szociális biztonságért emelnek szót.

 

 Minden ügy közös ügy!

   A közszféra és a versenyszféra szereplői egységesen lépnek fel. Ha kell, demonstrálunk, harcolunk, a sztrájktól sem riadunk vissza mindaddig, amíg követeléseink nem teljesülnek.

 

   A Magyar Szakszervezeti Szövetség felhívja valamennyi tagját, és a felelősen gondolkodó honfitársait, hogy hallassák hangjukat, fejezzék ki akaratukat az ország jövőjével kapcsolatban.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kongresszusa közös cselekvést, közös fellépést hirdet meg, mert közös jövőnkről van szó!


   Találkozunk 2014. november 22-én, 14 órakor a Magyar Tudományos Akadémia előtti téren, ahol a tiltakozás következő lépéseként, a Pedagógusok Szakszervezete demonstrációt tart Budapesten a köznevelésért és a költségvetési tervezet ellen, amelyhez a Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik.

 

Érdekeink azonosak, a cselekvésünk is legyen közös!

 

Budapest, 2014. november 21.

Magyar Szakszervezeti Szövetség

I. Kongresszusa


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Szakszervezeti Szövetség: Mindenkihez! Azonos érdek - közös cselekvés!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector